top of page
חיפוש

הצעת מגשר ליישוב הסכסוך

  • תמונת הסופר/ת: רוני אלגרנטי
    רוני אלגרנטי
  • 24 בספט׳ 2019
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 16 באוק׳ 2019

התנהלות הצדדים והמגשר מביאה לא פעם ליישוב הסכסוך, מבלי שהמגשר מעלה הצעה משלו. במקרים אלו, הצדדים מעלים אופציות שונות לפתרון והם מגיעים להבנות, לאחר שהם ניהלו משא ומתן בחדר הגישור.

לעומת זאת, יש מקרים בהם ברור שהמוצא היחיד להשגת הסדר, הינו הצעה שהמגשר יעלה לפני הצדדים. אשר על כן, תקנות הגישור מאפשרות למגשר להביא במהלך הגישור הצעות שמטרתן הגעה להסדר.


יחד עם זאת, מדובר בנושא רגיש, המחייב את המגשר לשיקול דעת הלוקח בחשבון גם את חובותיו האתיות, את העיתוי הנכון להעלאת ההצעה, את האיזון הראוי וכדומה.


המגשר צריך לשקול גם האם נכון להעלות הצעת מגשר, תוך שהוא לוקח בחשבון את מטרות הגישור, את המודל הגישורי הנכון לסכסוך הספציפי (או את המודלים השונים בהם הוא נעזר במהלך הגישור) ואת התאמת הצעת המגשר ליעדי הצדדים.


אין ספק, כי הדרך הטובה ביותר הנה לסייע לצדדים לאמץ רעיונות שהמגשר הנביט ושהם הישקו וגידלו, עד להשגת הפתרון.


כשהדבר לא מסתייע, על המגשר לקבל מראש את הסכמת הצדדים להעלאת ההצעה, תוך שהוא מבהיר להם שהם לא חייבים לקבלה ושסמכות ההכרעה נתונה בידיהם.

יש חשיבות רבה לעיתוי העלאת ההצעה. כך למשל, חשוב שהאינטרסים של הצדדים יהיו ברורים טרם העלאת הצעת המגשר. בנוסף, רצוי שהם יעלו תחילה הצעות משלהם, ושהמגשר יעלה את הצעתו רק לאחר מכן.


המגשר נמצא בסיטואציה לא פשוטה, שכן עליו להציע הצעה מאוזנת שלא מעדיפה מי מהצדדים, באופן בו הוא לא מפר את חובתו לנהוג ללא משוא פנים.

בו בזמן, ההצעה צריכה להיות כזו שהיא גם תיתפס כהוגנת וראויה על ידי שני הצדדים, מבלי שהמגשר ייתפס כלא ניטרלי על ידי מי מהם.

הצעה שתיתפס כניטרלית ושתוצג באופן הנכון, עשויה לשמש כבסיס להמשך המשא ומתן, גם באם ההצעה עצמה נדחתה על ידי הצדדים.




 
 
 

Kommentarer


bottom of page